Search
Close this search box.
تشخیص جنسیت PGD

تعیین جنسیت با PGD

تعیین جنسیت با PGD روش بسیار نوینی جهت تشخیص بیماری های ژنتیکی و تعیین جنسیت می باشد. از زمان های بسیار قدیم تعیین جنسیت برای زوج ها مساله بسیار مهمی بوده است. در نقاشی های به جا مانده از دوران ماقبل تاریخ، می توان تلاش های اجداد مان را در جهت تعیین جنسیت مشاهده کرد. در صده اخیر نیز می توان تلاش و علاقه فراوان برخی ملیت ها از جمله چینی ها و یونانی ها ، در اثرگذاری بر جنسیت جنین مشاهده کرد.

تلاش های علمی جهت بارداری از اوایل سال های 1600 به صورت مکتوب در آمده است. در نهایت تحقیقات و آزمایش های انجام شده از دهه های 1980 و 1990 ، منجر به کشف روشی کارآمد و موثر به نام تعیین جنسیت با PGD جهت بارداری با تعیین جنسیت پیش از بارداری دلخواه شده است. بسیاری از این روش با نام تعیین جنسیت تضمینی قبل از بارداری یاد می کنند.

تعیین جنسیت با PGD

PGD  چیست؟

این روش راهی برای تشخیص  جنسیت قبل از لانه گزینی جنین در رحم است با این روند می توان تخمک را به جنس دختر یا پسر بارور ساخت، این روش حدود ۲۰ سال است که روی جنین انسان انجام می شود و حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار نوزاد بعد از انجام PGD در دنیا متولد شده اند. بد نیست بدانید که  PGD با «تشخیص در دوران بارداری» (prenatal Diagnosis)  فرق دارد زیرا جنسیت جنین قبل از باروری مشخص می گردد.

PGD چگونه انجام می شود؟

برای استفاده از روش  PGD توصیه می شود تا از درمان های قطعی مانند  IVF  استفاده شود. درمان ناباروری با IVF با تحریک تخمک گذاری عمل می کند، در این روش با داروی محرک تخمک گذاری روند آغاز  و تخمک های حاصله توسط سونوگرافی زیر بی هوشی عمومی از تخمدان خارج و در آزمایشگاه نازایی با اسپرم همسر بیمار ترکیب می شود و در دستگاه مخصوص در آزمایشگاه قرار می گیرد تا جنین رشد کند. مواردی مانند سلامت جنین و یا مشکلات آن بررسی می شود.

PGD یعنی تکه برداری از جنین و ارسال یک سلول برای تعیین اختلال کروموزومی یا ژنی در آن جنین این روند حدود 2 روز زمان لازم دارد و در صورتی که روند لقاح به خوبی پیش رفته باشد تخمک بارور به رحم مادر منتقل می شود.

روش Pgd جهت تعیین جنسیت می باشد با استفاده از این روش می توان بیماری های ژنتیکی را زود تشخیص داد.

تعیین جنسیت با PGD چگونه است؟

یکی از مزیت های بزرگ pgd تشخیص بیماری های ژنتیکی قبل از لانه گزینی است، بیشتر خانواده هایی که به بیماری های ژنتیکی مبتلا هستند بسیار نگران انتقال آن ها به فرزندان خود هستند. در روش pgd باروری با استفاده از IVF می باشد، در این روش متخصص زنان رویان سالم را در رحم مادر می کارد.

با استفاده از روش های نوین در علم پزشکی امکان تعیین جنسیت قبل از بارداری وجود دارد، با مراجعه به متخصص زنان و زایمان و یا متخصص نازایی می توانید شانس خود را برای دختر یا پسر دار شدن امتحان کنید.

یکی از روش های ارائه شده برای این منظور که دارای میزان موفقیت بالایی نیز هست، PGD  می باشد ، تعیین جنسیت جنین یعنی استفاده از « تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی » راهی برای بارور سازی تخمک با جنسیت معین می باشد، این روش علمی‌ترین و البته گران‌قیمت‌ترین روش تعیین جنسیت جنین قبل از بارداری است که نرخ موفقیت آن تقریباً ۱۰۰ درصد است.

تعیین جنسیت

مراحل تعیین جنسیت با PGD

  • یکسری تزریق های هورمونی به مادر باعث تخمک گذاری های زیادی می شوند.
  • در محیط آزمایشگاهی تعداد زیادی تخمک از مادر گرفته شده و مقداری اسپرم نیز از پدر ذخیره می شود.
  • اسپرم ها جهت بارور کردن تخمک ها در محیط آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرند.
  • بعد از 3 روز تعداد زیادی جنین در حالت بدوی (رویان) که هر کدام شامل 8 سلول می باشند، تولید می شود.
  • پزشک متخصص ساختار ژنتیکی رویان ها را سنجیده و از لحاظ بیماری های ژنتیکی و تعیین جنسیت، آنها را مورد بررسی قرار می دهد.
  • یکی از رویان های سالم بر اساس جنسیت دلخواه مادر و پدر در رحم مادر جایگزین می شود.
  • روند بارداری و زایمان به طور طبیعی ادامه پیدا می کند.

سال هاست ثابت شده که جنسیت جنین از کروموزومی که اسپرم حمل می کند، تعیین می شود. زمانی که اسپرم کروموزوم X حمل می کند، و با کروموزوم X در تخمک زن متحد می شود ( زنان فقط کروموزوم X تولید می کنند) تولید جنین دختر XX کرده و زمانی که اسپرم کروموزوم Y حمل کند و با کروموزوم X در زن ترکیب شود تولید جنین پسر XY می کند.

با تکیه بر این دانش، علم و فناوری همواره به دنبال یافتن راهی ایمن، برای جداسازی اسپرم های معین و بارور کردن تخمک و تولد جنین با جنسیت دلخواه می باشد. ولی با وجود تحقیقات گسترده هنوز موفق به کشف راهی مطمئن و صد در صد، جهت جداسازی اسپرم های حاوی X و Y نشده است.

روش PGD (Preimplantation Genetic Diagnosis) به معنای تشخیص ژنتیکی قبل از کاشت جنین در رحم، در زمینه تعیین جنسیت پیشرفت گسترده ای داشته است. نتایج حاصله با دقت 99.9% دقت بسیار بالایی را نشان می دهد.

فواید روش PGD

  • آزمایش ژنتیک در روش PGD به معنای تشخیص و تعیین بیماری های ژنتیکی و کروموزوم های غیر طبیعی می باشد.
  • جنین های ناسالم را مشخص کرده و از انتقال آن ها به رحم مادر جلوگیری می کنند.
  • در مواردی از خطر چند قلوزایی توسط تشخیص جنین های سالم می کاهد.
  • در صورت مشاهده ناهنجاری جدی ژنتیکی در جنین ها، پزشک به زوج هشدار داده و از مشکل به وجود آمده آن ها را مطلع می سازد.

خطرات روش PGD

  • در روش PGD ممکن است با مواردی مثل سندرم تحریک تخمدان ها، احتمال چند قلو زایی، و افزایش خطر ابتلا به نقص در جنین مواجه شد.
  • احتمال ناچیز آسیب به جنین حین عملیات بایوپسی و فریز کردن وجود دارد.
  • چنانچه نوزاد با نقص ژنتیکی به دنیا آید، احتمالاً حین انتقال جنین به رحم مادر این اتفاق افتاده و حتی در مواقعی می تواند خطراتی را برای مادر ایجاد کند.
  • در نتیجه آزمایشات ممکن است هیچ جنین سالمی جهت انتقال به رحم وجود نداشته باشد.
  • آزمایشات انجام شده روی جنین نمی تواند تمام بیماری ها و نقص های ژنتیکی را نشان دهد، در نتیجه نمی توان تولد یک نوزاد 100 درصد سالم را تضمین کرد.

جالب است بدانید که روش PDG موضوع بسیار بحث بر انگیزی می باشد. با وجود کمک های بسیاری که این روش به بالا بردن کیفیت زندگی و جلوگیری از به وجود آمدن نوزاد ناسالم می کند، بسیاری این روش را به نوعی با اعتقادات شخصی شان در تناقض می بینند. برخی باور دارند که در این روش با مفهوم “خدا” به نوعی بازی می شود. ولی باید بدانند که بسیاری از روش های درمانی که در حال حاضر در حال اجرا می باشند و کاربرد های درمانی دارند، در گذشته نیز به همین صورت متهم می شدند.

سوالات متداول

http://www.fertility-docs.com/programs-and-services/gender-selection/select-the-gender-of-your-baby-using-pgd.php

 

مطالب مرتبط
3 Responses
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *