زایمان سزارین در چند هفتگی انجام می شود ؟ آیا زایمان سزارین درد دارد ؟ این سوالات و مشابه آن ذهن برخی مادران را درگیر می کند. از آنجایی که زایمان سزارین با بی حسی انجام می گیرد، نگران درد و ناراحتی در حین عمل نباشید و برای جلوگیری از ایجاد مشکل بعد از جراحی، مقاله زیر را بخوانید. زایمان سزارین در شرایطی که مادر موقعیت لازم برای زایمان طبیعی را نداشته باشد یا به دلخواه مادر و تجویز پزشک، انجاممیگیرد. در این جراحی جنین را، با ایجاد شکاف در زیر شکم و جداره رحم، بیرون آورده می شود.
فیلم واقعی زایمان سزارین
در زیر فیلمی از زایمان سزارین توسط خانم دکتر بهناز عطارشاکری را مشاهده می کنید:
البته امروزه آمار این نوع زایمان بسیار زیاد شده است ، بسیاری از خانم ها به دلیل ترس از زایمان طبیعی این نوع زایمان ( سزارین را انتخاب می کنند )، طبق آمار جهانی که ارائه شده است ۱۰ درصد از زایمان های انجام شده مختص می باشد ، البته آمار ایران نسبت به آمار جهانی بیشتر بوده و حدودا ۲۵ تا ۳۵ درصد را نشان می دهد.
در این نوع زایمان بخش تحتانی شکم و رحم به طول ۴ اینچ باز می شود ، معمولا شکاف زیر شکم بین 10 تا 15 سانتی متر خواهد بود که بعد از جراحی بخیه زده خواهد شد.
کدام بانوان زایمان سزارین می شوند؟ شرایط زایمان سزارین را بدانید
زایمان سزارین چگونه انجام می شود؟
به طور کلی دو نوع سزارین برای زن باردار در نظر گرفته خواهد شد
- سزارین برنامه ریزی شده
- سزارین اضطراری
در زایمان سزارین برنامه ریزی شده فرد تاریخ مشخصی برای تولد نوزاد تعیین می نماید و البته به طور کامل تحت مراقبت پزشک خواهد بود. انجام این نوع سزارین اختیاری می باشد و براساس توافق بین پزشک متخصص زنان و زایمان و زن باردار صورت می گیرد.
در زایمان سزارین اضطراری موقعیت جنین و یا شرایط مادر انجام این نوع سزارین را ایجاب می نماید ، ممکن است یک زن باردار تصمیم به زایمان طبیعی گرفته باشد اما با تغییرات ایجاد شده و وضعیت رخ داده ناچاراً زایمان سزارین را انتخاب نماید . در بسیاری از موارد که ممکن است جنین و یا مادر در خطر باشند این نوع زایمان در اولویت خواهد بود .
در این نوع سزارین شخص مدتی درد زایمان را تحمل نموده در نتیجه اجباراً سزارین را انجام می دهد ، مواردی چون زجر جنین و فشار خون بالا از عوامل موثر برای انتخاب زایمان سزارین می باشد .
زایمان سزارین در شرایطی که مادر موقعیت لازم برای زایمان طبیعی را نداشته باشد یا به دلخواه مادر و تجویز پزشک، انجام میگیرد. در این جراحی جنین را، با ایجاد شکاف در زیر شکم و جداره رحم، بیرون آورده می شود. دکتر بهناز عطار شاکری متخصص زنان و زایمان ، فوق تخصص نازایی با بهره گیری از دانش به روز دنیا به انجام این جراحی می پردازد
زایمان سزارین در چند هفتگی انجام می شود؟
بررسی این مورد به عوامل زیادی بستگی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:
- افت ضربان قلب نوزاد
- کنده شدن جفت
- حوادث اورژانسی
- چرخش سر نوزاد
- بالا بودن فشار مادر
- پاره شدن کیسه آب
- مشکلات قلبی و عروقی شدید
البته مواردی دیگر نیز در این امر نقش دارند ، در بسیاری از موارد که احتمال چند قلو زایی وجود داشته باشد سزارین بهترین گزینه خواهد بود . در هر صورت تشخیص نوع زایمان و شرایط مادر و جنین به عهده ی متخصص زنان و زایمان بوده و در این مساله نقش به سزایی خواهد داشت. بنابراین مراجعه به بهترین متخصص زنان و زایمان در تهران اهمیت زیادی دارد.
مراقبت های بعد از زایمان سزارین
تولد نوزاد زمان بسیار هیجان انگیزی بوده که در نهایت مادر ، جنینی را که در نه ماه گذشته درون شکم وی رشده کرده می بیند. پس از این جراحی نیاز به زمان بیشتری برای بهبودی کامل می باشد. در زیر به برخی موارد جهت مراقبت بعد از این جراحی اشاره می شود.
استراحت کنید.
بعد از زایمان سزارین که یکی از جراحی های پیچیده است، مانند جراحی های دیگر، بدن نیاز به استراحت دارد. انتظار اینکه سه تا چهار روز (یا حتی بیشتر با توجه به پیچیدگی های عمل) پس از جراحی در بیمارستان بمانید را داشته باشید. همچنین تا شش هفته به بدن استراحت داده تا کاملاً بهبود یابد. گفتن این حرف راحت تر از عمل کردن به آن است. در حالی که نوزاد درخواست توجه همه جانبه از مادر را دارد، اینکه مادر بخواهد دائماً خوابیده و استراحت کند امری بسیار مشکل است. حتماً اصطلاح شایعی را که دوستان و خانواده به مادر می کنند “هروقت نوزاد خوابید، مادر نیز بخوابد” را شنیده اید. این شاید بهترین راه حل باشد. بهتر است که از دوستان و اعضای خانواده خود درخواست کمک در امور بچه داری مثل پوشک عوض کردن و … کنید. حتی کمی استراحت به مدت چند دقیقه نیز می تواند بسیار مفید باشد.
از بدن خود مراقبت کنید
مثل یک نوزاد از بدن خود مراقبت کنید. سعی کنید تا حد امکان از پله ها بالا و پایین نروید. سعی کنید پوشک و لوازم دیگر مورد نیاز با نوزاد را در دسترس خود و نزدیک محل خوابتان نگاه دارید تا حدالامکان از راه رفتن زیادی جلوگیری شود. به هیچ وجه چیزی سنگین تر از نوزاد خود بلند نکنید. می توانید از همسر، اعضای خانواده یا یک دوست کمک بخواهید. هر وقت که خواستید عطسه زده یا سرفه کنید با دست از شکم خود محافظت کنید تا محل بخیه ها آسیب نبیند.
این مراقبت ها می توانند تا 2 ماه نیاز باشد. با پزشک خود برای برگشت به فعالیت های روزانه و ورزش کردن مشورت کنید. همچنین برای فعالیت هایی همچون برگشتن به سرکار، رانندگی کردن، مقاربت جنسی و استفاده از تامپون حتماً با پزشک مشورت کنید.
از ورزش کردن شدید خودداری کنید ولی پیاده روی سبک بسیار مفید است. حرکات ملایم بدن در پیاده روی می تواند به بهبود یبوست و جلوگیری از ایجاد لخته های خود کمک کند.
همان طور که به فیزیک خود توجه دارید باید به احساسات عاطفی خود نیز توجه داشته و در صورت احساس خستگی شدید، ناراحتی و ناامیدی حتماً با همسر ، اعضای خانواده ، دوست خود و یا مشاور خانواده صحبت کنید.
کدوم بیمارستانها عمل میکنین؟