Search
Close this search box.
عوارض دیابت بارداری بر جنین

عوارض دیابت بارداری بر جنین چیست؟

آیا به دیابت در دوران بارداری مبتلا هستید و از بابت عوارض دیابت بارداری بر جنین نگران هستید؟ علت دیابت در بارداری چیست؟ در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی در بدن، سطح قند خون از حد طبیعی بالاتر می رود. دیابت بارداری مشکلات عدیده ای را در این دوران به وجود می آورد. بعد از تشخیص دیابت، سلامت مادر و جنین در فواصل زمانی منظم بررسی می شود. در ادامه مقاله با ما باشید تا نکاتی را در این باره ارائه دهیم.

اکثر زنانی که به دیابت بارداری مبتلا هستند می توانند نوزاد سالمی به دنیا بیاورند و بارداری سالمی داشته باشند. البته روند درمانی مناسب تاثیر بالایی دارد.

عوارض دیابت بارداری بر جنین
عوارض دیابت بارداری بر جنین

تاثیر دیابت بارداری روی جنین

از آنجایی که جنین مواد غذایی مورد نیاز را از طریق خون مادر دریافت می کند، در صورتی که مادر به دیابت مبتلا باشد این موضوع بر جنین هم تاثیر می گذارد. قند اضافی موجود در خون به صورت چربی در بدن جنین ذخیره می شود و به این دلیل جنین وزن بیشتری پیدا می کند. عوارض زیر در نتیجه دیابت بارداری متداول هستند:

  • آسیب در طول زایمان به دلیل سایز بزرگ جنین
  • سطح قند خون و مینرال پایین نوزاد تازه متولد شده
  • زردی نوزاد، البته این وضعیت قابل درمان است
  • زایمان زودرس
  • مشکلات تنفسی موقتی

با رشد کودک احتمال چاقی و دیابت در کودکی وی وجود دارد. بنابراین کمک به کودک و برخورداری از یک رژیم غذایی و سبک زندگی سالم می تواند احتمال این مشکلات را کاهش دهد.

تاثیر دیابت بارداری بر مادر

– احتمالاً زایمان سزارین توصیه می شود.
– سقط جنین
فشار خون بالا در بارداری یا پره اکلامپسی
– زایمان زودرس

احتمالاً بعد از زایمان سطح قند خون به حالت عادی باز می گردد. ولی احتمال بروز دیابت نوع 2 یا دیابت بارداری در بارداری های بعدی وجود دارد. البته یک سبک زندگی سالم از احتمال بروز این موارد می کاهد. با اینکه زایمان سزارین برای این مادران توصیه می شود ولی در بسیاری موارد می توان حتی زایمان طبیعی هم انجام داد. درباره انتخاب نوع زایمان با پزشک خود مشورت نمائید.

کنترل دیابت در بارداری

مصرف غذاهای سالم : از مواد غذایی حاوی قند بالا مانند شیرینی ها و نوشابه بپرهیزید. مصرف کربوهیدرات را تحت کنترل در آورید. می توان یک رژیم غذایی مناسب از پزشک دریافت نمود.

  • فعالیت ورزشی: فعالیت فیزیکی هر روزه می تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند. 30 دقیقه فعالیت ورزشی متعادل مانند شناکردن یا پیاده روی می تواند بسیار مفید واقع گردد.
  • گرفتن قند خون: قند خون خود را چندین بار در روز بررسی کنید.
  • مصرف داروها: برخی از افراد مبتلا به دیابت بارداری نیاز به مصرف انسولین یا دیگر داروهای کنترل قند خون دارند. حتماً داروها را در ساعات مشخص و با دوز مصرفی معلوم مصرف کنید.

نتیجه گیری

در صورتی که به دیابت بارداری مبتلا هستید در فواصل زمانی منظم به پزشک خود مراجعه داشته باشید و در صورتی که داروی خاصی مصرف می کنید، مصرف منظم آنها بسیار واجب است. همچنین معاینه جنین با سونوگرافی یا دیگر روش ها لازم و ضروری است. به هیچ عنوان این جلسات معاینه را به تعویق نیندازید.

منبع : https://www.webmd.com/baby/gestational-diabetes-you#2

مطالب مرتبط
یک پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *