Search
Close this search box.
درمان چسبندگی رحم

چسبندگی رحم و نازایی

از بیماری های خطرناک زنان چسبندگی رحم می باشد. تشخیص به موقع این بیماری در درمان سریع آن موثر می باشد. رحم به طور طبیعی دارای پوششی از مخاط آندومتر می باشد که به صورت مرتب ریخته می شود و به صورت خونریزی در دوران قاعدگی دیده می شود. در صورتی که آندومتر ها از دیواره رحم نریزند به هم می چسبند که به آن نشانگان آشرمن می گویند. درمان بیماری از اهمیت زیادی برخوردار می باشد زیرا در صورتی که این بیماری تشدید شده و درمان نشود امکان ناباروری بسیار محتمل می باشد . همچنین در صورت چسبندگی بافت های رحم باعث سقط جنین های مکرر در دوران حاملگی می شود. در صورت مشاهده علائم این بیماری حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

آیا چسبندگی رحم با سونوگرافی واژینال تشخیص داده می شود؟

چسبندگی رحم و نازایی
چسبندگی-رحم-و-نازایی

 دلایل ایجاد چسبندگی رحم

  1. عفونت های زیادی که در دفعات زیاد و مکرر در رحم وجود دارد باعث ایجاد چسبندگی رحم می شود . این عفونت ها از بیماری هایی عفونی مانند سل و جذام که باعث تخریب آندومتر در رحم می شود از این نوع عفونت ها می باشد.
  2. انجام کورتاژ سخت : کورتاژی که برای خارج کردن جنین مرده از رحم صورت می گیرد می تواند عاملی برای چسبندگی رحم باشد . جنین مرده به بافت های رحم چسبیده و به سختی می توان آن را جدا کرد به همین جهت از کورتاز سخت و خشن می توان استفاده کرد. در این کورتاژ به علت فشار زیاد بافتهای آندومتر آسیب می بینند.
  3. جراحی: از جمله جراحی هایی که باعث چسبندگی رحم می شود جراحی در ناحیه لگن و شکم می باشد این جراحی ها شامل جراحی آپاندیست، جراحی کیست تخمدان، فیبروم رحمی می باشد.

در صورتی که چسبندگی رحم در مراحل اولیه باشد با استفاده از دارو درمانی می توان آن را رفع کرد.

چسبندگی رحم عامل نازایی

به طور طبیعی پوشش بافت های رحمی محلی مناسب برای قرار گرفتن جنین می باشد. در صورتی که این بافتها صدمه ببیند دیگر جنین موقعیتی برای لانه گزینی نداشته و از بین می روند در نتیجه نازایی ایجاد می شود. همچنین ممکن است فرد دچار سقط های فراوان شود و در این صورت احساس درد زیاد در ناحیه تحتانی شکم می کند.

درمان چسبندگی رحم

با توجه به این که این بیماری علائم مشخصی ندارد در صورتی که خللی در قاعدگی ایجاد شود ( قطع شدن یا کاهش خونریزی و خونریزیز غیر طبیعی و نامنظم) فرد باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کند. در صورتی که این بیماری تشخیص داده شود برای درمان آن ابزار مخصوصی داخل رحم کرده تا چسبندگی های رحمی رفع شده و هورمون ها جایگذاری شوند تا از بروز مجدد چسبندگی جلوگیری به عمل آید.

مطالب مرتبط
یک پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *