درمان التهاب لگن

التهاب لگن PID به چه علت است؟

التهاب لگن در زنان به چه علت است؟ آیا التهاب لگن پس از زایمان ایجاد می شود؟ علائم این بیماری را می دانید؟ برای درمان آن از چه روش هایی استفاده می شود؟ این بیماری یا همان PID به نوعی عفونت اندام تناسلی بانوان است. بین عفونت در بخش های فوقانی اندام تناسلی دیده می شود. چیزی که اهمیت دارد، این است که بلافاصله پس از مشاهده علائم، بررسی های بیشتر موضوع برای درمان واجب است. چار که عواقب جبارن ناپذیری ایجاد می کند. همچنین می تواند منجر به ناباروری و یا عوارض جدی تر شود. که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت.

التهاب لگن به چه دلیل ایجاد می شود؟

این عفونت ممکن است رحم، لوله فالوپ و تخمدان ها را درگیر کند. دلیل اصلی ایجاد این عفونت در زنان، عفونت های باکتریایی است. برخی بیماری ها باعث التهاب لگن می شود. از جمله آن های می توان به سوزاک ، کلامیدیا اشاره کرد. بیماری های مقاربتی از اصلی تررین دلایل ابتلا به التهابات لگن شناخته شده است.

استفاده از دوش واژینال، دار بودن روابط جنسی متعدد، راه های پیشگیری از بارداری و همچنین رابطه جنسی قبل از 25 سالگی احتمال ایجاد التهاب لگن در بانوان را تشدید می کند.

نشانه التهاب لگن

علائم و نشانه های التهاب لگن در بانوان را بشناسید

علائم و نشانه های التهاب لگن ممکن است در هر فردی متفاوت باشد. این نشانه ها ممکن است در هر فردی خفیف و یا شدید باشد. علائم زیر از شایع ترین نشانه های التهاب لگن در بانوان است.

در در ناحیه زیر شکم و لگن که ممکن است شدت آن برای هرکس متفاوت باشد.

  • ترشحات واژینال غیر طبیعی که ممکن است با تغییر رنگ و یا بوی نامطبوع همراه باشد.
  • درد و نارارحتی در هنگام برقراری رابطه جنسی
  • درد و ناراحتی درهنگام دفع ادرار
  • احساس حالت تهو و یا حتی استفراغ
  • تب
  • قاعدگی هایی سنگین و دردناک
  • خونرریزی در زمان های بین قاعدگی یا قاعدگی نامنظم

در صورت مشاهده علام و نشانه های ابتدا لازم است هرچه سریع تر به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. علائم این بیماری ممکن است با عفونت های مقاربتی (STI) اشتباه گرفته شود.

عدم درمان التهاب لگن موجه ناباروری ی شود

وجود التهاب لگن و عدم درمان آن می توند به اندام تولید مثل زنان آسیب وارد کند. آسیب های وارده احتمال باروری را کم می کند و همچنین ممکن است باعث ایجاد مواردی نظیر حاملگی خارج از رحم و یا حاملگی پوچ شود. اما این به این معنا نیست که همه کسانی که به این عفونت مبتلا می شوند نمی توانند باردار شوند. بلکه پس از درمان زیر نظر متخصص امکان بارداری وجود دارد. بنابراین اگر درمان را به تعویق اندازید، بیشتر در معرض خطر ناباروری هستید. اکثر کسانی که به این بیماری ها مبتلا می شوند درمان می شوند. اما در صورت عدم درمان ممکن است باعث پخش شدن عفونت و وارد شدن آن به خون و حتی منجر به مرگ شود.

مراقبت های درمانی التهاب لگن چگونه است؟

در این زمان از هرگونه رابطه جنسی خودداری کنید. تازمانی که درمان کامل حاصل شود. اگر اخیرا رابطه جنسی برقرار کرده اید، برای اطمینان از سلامت شریک جنسی، باید آزمایشات بیشتر صورت بگیرد. چرا که کلامدیا معمولا یک بیماری شایع اما بی علامت است.

  • رعایت مراقبت های جنسی نظیر استفاده از کاندوم در روابط جنسی
  • رعایت بهداشت فردی
  • محدود کردن شرکای جنسی
  • شست و شوی صحیح اندام تناسلی
دلیل عفونت لگن

موارد ذکر شده در بالا امکان ابتلا به این بیماری را بسیار کم می کند. انجام ازمایش های روتین و مراقبتی به تشخیص سریع تر این بیماری کمک می کند. بنابراین آن را جدی بگیرید. همچنین اگر قصد بارداری دارید، حتما قبل از آن آزمایش های لازم را انجام دهید. انجام آزمایشت لازم به شما کمک می کند از سلامتی خود مطلع شوید.

درمان التهاب لگن

پس از تشخیص با استفاده از راهایی نظیر سونوگرافی، معاینات لگنی، آزمایش ادرار و یا نمونه برداری در آزمایش هایی نظیر لاپاراسکوپی تشخیصی از دهانه رحم، فرایند درمان آغاز می شود. راهکار های درمانی دراین زمینه شامل استفاده از آنتی بیوتیک هاست. استفاده از آنتی بیوتیک های خوراکی موجب درمان بیماری و کنترل آن می شود.

آنتی بیوتیک هایی که موجب درمان التهاب لگن می شوند

آنتی بیوتیک هایی که برای درمان التهاب لگن از جانب متخصص تجویز می شوند، معمولا شامل آموکسی سیلین، داکسی سایکلین، مترونیدازول، آزیترومایسین و.. می شود. اما مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک تحت هیچ عنوان توصیه نمی شود. چرا که انتخاب نوع آن و مشخص کردن دوز دقیق دارو تنها باید تحت نظر متخصص زنان و زایمان باشد.

سخن آخر

بیماری التهابی لگن در زنان دلایل متعدی ممکن است داشته باشد. از جمله این دلایل می توان به عدم مراقبت های جنسی اشاره نمود. درمان های این بیماری با استفاده از آنتی بیوتیک های خوراکی امکان پذیر است. اما در صورتی که این بیماری در بدن باقی بماند، عفونت در بدن پخش شدن و جدی تر می شود. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک لازم است به متخصص زنان و زایمان مراجعه شود.

پرسش و پاسخ های متداول

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *